Slik lykkes du med din løpetrening

Mann som løper over måltreken med armene opp i luften i seier.

1. Planlegging og målsetting:

Før du begynner et løpeprogram, er det viktig å sette realistiske mål. Kanskje du ønsker å forbedre din personlige rekord eller bare fullføre distansen uten å stoppe. Uansett mål, sørg for å planlegge treningene dine rundt det og vær konsekvent.

2. Gradvis økning av intensitet:

For å unngå skader og overbelastning, er det viktig å gradvis øke intensiteten og distansen på løpene dine. Start med korte, rolige løp og øk deretter gradvis både lengde og tempo. Et typisk løpeprogram kan inkludere en blanding av korte, raske løp, lengre langkjøring og restitusjonsøkter.

3. Styrketrening:

I tillegg til vanlig løping, bør du inkludere styrkeøvelser, moblitetsøvelser og eventuelt alternativ trening som sykling eller svømming i løpeprogrammet ditt. Dette bidrar til å styrke musklene dine og redusere risikoen for skader.

4. Riktig ernæring og hvile:

For å opprettholde energinivået og fremme raskere restitusjon, er det viktig å spise et balansert kosthold som inneholder nok karbohydrater, proteiner og sunne fettstoffer. I tillegg må du sørge for å få tilstrekkelig hvile mellom løpeøktene for å la kroppen din hente seg inn igjen.

5. Fleksibilitet og tilpasning:

Alle løpere er unike, så det er viktig å tilpasse løpetreningen til dine individuelle behov og livsstil. Hos LØPEdilla kan du få personlig oppfølging av PT/løpetrener for å få det meste ut av løpetreningen din.

Løping i treningsstudio

Test terskelpulsen din

Hvorfor er det viktig å kunne terskelpulsen? Når det kommer til løpetrening basert på pulssoner, får du best utgangspunkt av å regne ut dine intensitetssoner

Løpetrening ved kysten.

Alt om sone 2 løpetrening

Tren saktere for å løpe raskere Du løper mil etter mil, men ser ikke særlig forbedring i løpetiden din? Sannsynligheten er stor for at du

Alt du skal vite om puls

Hos LØPEdilla er treningen basert på puls. Her kan du lese om de viktigste begrepene innenfor pulstrening for løpere. Hvilepuls: Hvilepuls er hjertets laveste slagfrekvens i

Mann som løper på en strand

Formtopping

Du har kanskje hørt ordet men visste ikke helt hva det betyr når det kommer til løpetrening? Formtopping, nedtrapping, tapering.. Skjært barn har mange navn.