Hvorfor måler klokka feil på tredemølle?

Tredemølle

Løpetrening på tredemølle er et godt alternativ til å løpe ute. Men hvorfor måler treningsklokken din  feil når du løper på tredemølle?

Svaret er ganske så enkelt.Fordi du løper på plass og GPS satellittene kan ikke gi klokken nevneverdig data. Klokken derfor analyserer armbevegelsene dine og prøver å regne ut antall skritt du tar (hver komplett armsving regnes som to skritt), og derfra igjen regne ut hvor fort du løper. 

Hva kan du gjøre? 

  • I de fleste sportsklokkene kan du angi skrittlengden din slik at klokka kan kalibrere en mer nøyaktig tilbakelagt distanse. 
  • Velg “mølleøkt” som din treningsform når du løper på tredemølle. Dette gjør at du kan manualt angi antall meter du har løpt, noe som igjen hjelper klokka di å bli bedre på distansekalibrering. 
  • Bruk fotsensor hvis du allerede har en. Denne gir en svært nøyaktig distanse (men må kalibreres først ved å løpe utendørs med GPS flere ganger), i tillegg til at den gir deg verdifulle tilbakemeldinger om løpestilen din. 

 

Husk dette før din neste løpeøkt på tredemølle!

 

Løping i treningsstudio

Test terskelpulsen din

Hvorfor er det viktig å kunne terskelpulsen? Når det kommer til løpetrening basert på pulssoner, får du best utgangspunkt av å regne ut dine intensitetssoner

Løpetrening ved kysten.

Alt om sone 2 løpetrening

Tren saktere for å løpe raskere Du løper mil etter mil, men ser ikke særlig forbedring i løpetiden din? Sannsynligheten er stor for at du

Alt du skal vite om puls

Hos LØPEdilla er treningen basert på puls. Her kan du lese om de viktigste begrepene innenfor pulstrening for løpere. Hvilepuls: Hvilepuls er hjertets laveste slagfrekvens i

Mann som løper på en strand

Formtopping

Du har kanskje hørt ordet men visste ikke helt hva det betyr når det kommer til løpetrening? Formtopping, nedtrapping, tapering.. Skjært barn har mange navn.

Mann som løper over måltreken med armene opp i luften i seier.

Slik lykkes du med din løpetrening

1. Planlegging og målsetting: Før du begynner et løpeprogram, er det viktig å sette realistiske mål. Kanskje du ønsker å forbedre din personlige rekord eller